cream bronzer

Cream bronzer: al je vragen beantwoord!

Je hebt er vast wel eens van gehoord: cream bronzer. Door de veelzijdigheid en natuurlijke afwerking is het een favoriet product onder beauty liefhebbers. Wat maakt cream bronzer zo speciaal? En hoe gebruik je het op de juiste manier? In deze gids beantwoord ik al je vragen over cream bronzer. Van wat het is, de beste manieren van aanbrengen, tot mijn aanbevelingen.

Wat is cream bronzer?

Met een bronzer breng je warmte en dimensie aan in je gezicht. Onder een cream bronzer schaar ik crème producten in een potje of stick, en vloeibare producten. Het lijkt kwa substantie enigzins op je foundation of concealer.

Is cream bronzer beter dan een poeder bronzer?

Laat ik hier mee beginnen: ik geloof niet in statements als ‘dit is het beste’ of ‘dat is per definitie slecht’. Make-up is persoonlijk. Wat goed voor je werkt is afhankelijk van je huid, wat je belangrijk vindt, en wat je prettig vindt werken. Dus nee, cream bronzer is niet per definitie beter dan poeder bronzer.

De voordelen van cream bronzer, is dat het er natuurlijker uitziet. Ook geeft het meer glans aan de huid, wat zeker voor de drogere en rijpere huid fijn is. Poeder bronzer blijft echter beter zitten, en is daarom juist goed voor de vettere huid.

Wil je dat je bronzer heel de dag mooi blijft zitten? Ga dan voor alletwee! Begin met de cream bronzer, en breng hierover een poeder bronzer aan.

Hoe cream bronzer aanbrengen?

Het belangrijkste bij make-up is niet welk product je gebruikt, maar hoe je het aanbrengt. Daarom wat tips over hoe je het beste cream bronzer kunt aanbrengen.

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine commissie krijg als je iets koopt via deze link. Jij betaalt hier niets extra’s voor. Het helpt mij om goede content te blijven maken.

Welke kwast gebruik je voor cream bronzer?

Hoewel je cream bronzers uiteraard met je vingers kunt aanbrengen, geef ik de voorkeur aan kwasten. Ik raad ook iedereen aan om het product met een kwast op te pakken, in plaats van het direct op je huid te smeren. Hierdoor krijg je vaak teveel product, en moet je heel snel werken. Makkelijker is het om met je kwast wat van het product op te pakken. Je kunt eventueel teveel product op je hand aftappen.

Voor bronzer vind ik het fijn om met schuine, dichtbehaarde kwasten te werken. Wat materiaal betreft zijn kwasten van synthetisch haar goed. Deze nemen namelijk minder product op dan kwasten met natuurlijke haren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende kwasten:

  • NYX Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush bij Douglas. Eigenlijk een foundation kwast, maar door zijn vorm ook erg geschikt voor cream bronzer.
  • Real Techniques Soft Sculpting Brush bij Lookfantastic of Etos.
  • Huda Beauty Contour- & bronzerkwast bij ICI Paris XL.
  • MAC 170 Synthetic Rounded Slant Brush bij Douglas.
  • Hourglass Ambient Soft GLow Fundation Brush bij Bijenkorf.

Waar cream bronzer aanbrengen?

Breng de bronzer met lichte bewegingen aan op de plaatsen waar de zon van nature op je gezicht valt. Dus de jukbeenderen, de haarlijn bij je voorhoofd, en op de kaaklijn. Je maakt als het ware een ‘E’ of ‘€’. Begin met een kleine hoeveelheid product. Het is makkelijk om extra toe te voegen, maar lastig om teveel weg te halen.

Beste cream bronzer

Zoals ik al zei, is make-up persoonlijk. Bovendien is het veel belangrijker hóe je het product aan brengt, dan welk product je gebruikt. Maar natuurlijk helpt een fijn product wel. Bovendien is er tegenwoordig zoveel op de markt, dat ik begrijp dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hier een paar favoriete cream bronzers. Elke bronzer heeft zijn eigen formule, tinten en textuur. Bedenk dus goed waar je naar op zoek bent en wat je belangrijk vindt. Vind je het lastig om alleen te winkelen voor make-up? Ik bied ook personal shopping aan.

Nars Laguna Bronzing Cream

Van de NARS website:

Bronzer maar nu nog beter met romige formule in vijf sunkissed tinten geïnspireerd door meest verkochte tint Laguna. Zijdezachte textuur glijdt naadloos over de huid, voor langdurige warme en natuurlijke finish. Geparfumeerd met Monoï de Tahiti-olie, dat ook vocht vasthoudt en de teint versterkt.

Te koop bij de Bijenkorf.

Charlotte Tilbury Beautiful Skin Sun-Kissed Glow Bronzer

Van de Charlotte Tilbury website:

Enriched with hyaluronic acid and sunshine provitamin D3, this cream bronzer is the secret to instant sun-kissed skin and beautiful skin effect, beachy bronzed glow every day!

Te koop bij de Bijenkorf.

Chanel Les Beiges bronzer

Van de Chanel website:

Deze lichte crème-gel is eenvoudig uit te werken voor een subtiele, fluweelachtige en natuurlijke zonnige teint. Het product is eenvoudig op te nemen uit het potje met genereus formaat.

Te koop bij Douglas.

Kruidvat cream bronzer

Op zoek naar iets voordeligers? Die zijn er ook! Bijv. Catrice, bij Kruidvat, of een bronzer van Revolution.

Catrice bronzer

Van de Catrice website:

De CATRICE Melted Sun Crème Bronzer geeft de teint een zongekuste look. Het is gemakkelijk aan te brengen en te blenden. De zachte, romige textuur met opbouwbare dekking smelt praktisch in de huid en creëert een matte en gladde finish.

Te koop bij Kruidvat.

Revolution bronzer

Van de Revolution website:

Want to fake a sunkissed tan from the comfort of your own home? Meet the Revolution Ultra Cream Bronzer, an ultra-creamy, ultra-blendable cream contour. Available in 5 shades, you will be able to instantly transform yourself into a bronzed babe.

Te koop bij Lookfantastic.

Met deze uitgebreide gids hoop ik je alle informatie te hebben gegeven over cream bronzers. Toch nog vragen? Stuur me een mail op info@meerdanmakeup.nl, of vind me op Instagram. Veel make-up plezier!